Calls for Proposals

Chcete získať vyšší CPU/GPU výkon?

Potrebujete výpočtovú kapacitu pre realizáciu vašich projektov?


Máte záujem o bezplatný prístup k európskym vysokovýkonným počítačom?


Chcete sa zapojiť do niektorej z výziev a neviete ako na to?


Neváhajte a kontaktujte nás! Radi vám poradíme a odpovieme na všetky vaše otázky.

Large AI Grand Challenge 9 feb - Projekt AI-BOOST financovaný z EÚ spustil svoju prvú súťaž, ktorá ponúka až 250.000 eur v bezkapitálovom financovaní až štyrom európskym malým stredným podnikom (MSP) a startupom s vysokým potenciálom, ktoré majú technickú kapacitu a skúsenosti s prácou na rozsiahlych modeloch umelej inteligencie (AI).
Devana: Výzva na podávanie projektov pre štandardný prístup k HPC 1/24 3 jan - Výpočtové stredisko SAV a Národné superpočítačové centrum otvárujú prvú Výzvu na podávanie projektov pre štandardný prístup k HPC. Projekty je možné podávať kontinuálne, pričom počas roka sú štandardne 3 termíny uzávierky, po ktorej sa uskutoční hodnotenie dovtedy podaných žiadostí. O prístup je možné požiadať výhradne prostredníctvom používateľského portálu register.nscc.sk.
Superpočítač Leonardo pre slovenskú vedeckú komunitu 13 dec - Konzorcium Leonardo, ktoré tvorí šesť európskych krajín na čele s Talianskom, obstaralo a v novembri 2022 uviedlo do prevádzkymomentálne šiesty najvýkonnejší superpočítač na svete. Slovensko, ako jeden z členov konzorcia, poskytuje prostredníctvom Výpočtového strediska Slovenskej Akadémie Vied projektu svoje odborné znalosti v oblasti HPC a komunitám používateľov technickú a inžiniersku podporu na vysokej úrovni. Slovenskí používatelia majú vďaka tomu jedinečnú možnosť zapojiť sa do národnej výzvy a získať prístup na systém Leonardo.
Devana: Výzva na podávanie projektov pre štandardný prístup k HPC 1/23 5 okt - Výpočtové stredisko SAV a Národné superpočítačové centrum otvárujú prvú Výzvu na podávanie projektov pre štandardný prístup k HPC. Projekty je možné podávať kontinuálne, pričom počas roka sú štandardne 3 termíny uzávierky, po ktorej sa uskutoční hodnotenie dovtedy podaných žiadostí. O prístup je možné požiadať výhradne prostredníctvom používateľského portálu register.nscc.sk.
NGI Search štvrtá otvorená výzva 10 sep - NGI Search je projekt kaskádového financovania navrhnutý tak, aby pomohol začínajúcim alebo malým, stredným a stredne veľkým podnikom, s rozvojom digitálnych inovácií v oblasti:
Výzva EuroHPC-JU Extreme Scale access mode 10 sep - Máte záujem o strojový čas na pre-exascale superpočítačoch LUMI a Leonardo? Vďaka výzve EuroHPC-JU budete mať možnosť získať výpočtové zdroje na týchto infraštruktúrach na obdobie jedného roka. Spoločný podnik pre európsku vysokovýkonnú výpočtovú techniku čoskoro otvorí výzvu Extreme Scale access mode pre aplikácie vyžadujúce využitie výpočtových zdrojov pre-exascale superpočítačov.
EuroHPC prístup pre testovanie a vývoj 10 sep - Ste vedec či vývojár zaoberajúci sa HPC aplikáciami? Máte záujem o vývoj, optimalizáciu či testovanie aplikácii na systémoch EuroHPC Pre-exascale a/alebo Petascale? Využite skvelú možnosť získať prístup k Pre-exascale či Petascale systémom. Žiadosti je možné podať kedykoľvek keďže výzva je otvorená kontinuálne.
Výzva EuroHPC JU Regular Access Mode 18 júl - Výzva prideľuje strojový čas na superpočítačoch Vega so sídlom v Slovinsku, MeluXina so sídlom v Luxemburgu, Karolina so sídlom v Českej republike a Discoverer so sídlom v Bulharsku na obdobie jedného roka.
AIPlan4EU otvorená výzva 2 pre inovátorov 18 jan - Projekt AIPlan4EU prostredníctvom svojej platformy prináša najpokročilejšie technológie pre plánovanie, ktoré môže Európa ponúknuť spoločnostiam, malým a stredným podnikom a inovátorom. Platforma AI4EU má za úlohu demonštrovať, ako si osvojiť pokročilé technológie pre plánovanie pri rôznych scenároch. Platforma podporuje využívanie technológií pre plánovanie aj v netechnických podnikoch a stimuluje výskum v oblasti plánovania s využitím umelej inteligencie moderným spôsobom orientovaným na aplikácie.
Projekt Reach – výzva pre startupy a MSP 18 jan - Projekt REACH bol spustený v septembri 2020 a je súčasťou inovačného akčného plánu financovaného Európskou komisiou. REACH je inkubátor druhej generácie pre oblasť spracovania veľkých dát, ktorý pokračuje v úspešnej práci EDI – European Data Incubator s cieľom urýchliť inovácie založené na dátach v Európe a posilňuje tak víziu spoločného európskeho dátového priestoru a rozvoja európskeho trhu s dátami.
Budovanie európskej siete odborníkov pre IKT štandardy 18 jan - StandICT.eu je koordinačný a podporný akčný plán EU H2020 s hlavným cieľom zabezpečiť neutrálny, renomovaný, pragmatický a spravodlivý prístup v oblasti podpory európskych a pridružených štátov  na medzinárodnej scéne v rámci štandardizácie IKT. Témy výziev StandICT.eu 2023 sú definované prostredníctvom nepretržitého monitorovania a analýzy medzinárodného IKT prostredia.
ADMA Trans4Mers Acceleration Program 15 dec - Objavte jedinečné príležitosti na naštartovanie digitalizácie pomocou špičkových služieb a školení prispôsobených vašim individuálnym obchodným potrebám.