Calls for Proposals

Chcete získať vyšší CPU/GPU výkon?

Potrebujete výpočtovú kapacitu pre realizáciu vašich projektov?


Máte záujem o bezplatný prístup k európskym vysokovýkonným počítačom?


Chcete sa zapojiť do niektorej z výziev a neviete ako na to?


Neváhajte a kontaktujte nás! Radi vám poradíme a odpovieme na všetky vaše otázky.

EuroHPC JU: Prístup k superpočítačom pre aplikácie umelej inteligencie a pre dátovo náročné výpočtyEuroHPC JU: 15 mar - EuroHPC zverejnilo nový typ výzvy Access Call for AI and Data-Intensive Applications. Výzva je určená pre priemyselné organizácie, malé a stredné podniky (SME), začínajúce firmy aj subjekty verejného sektora, ktoré potrebujú prístup k superpočítačovým zdrojom, a to pre aplikácie umelej inteligencie a pre dátovo náročné výpočty.
EuroHPC JU Call for Proposals for Benchmark Access 2024 15 mar - Cieľom výziev EuroHPC JU Benchmark Access je podporiť výskumníkov a vývojárov HPC aplikácií poskytnutím možnosti otestovať svoje aplikácie na EuroHPC Pre-exascale a Petascale systémoch ešte pred podaním žiadosti o Extreme Scale či Regular Access.
EuroHPC JU Call for Proposals for Development Access 2024 14 mar - Cieľom výziev EuroHPC JU Development Access je podporiť výskumníkov a vývojárov HPC aplikácií poskytnutím príležitosti pre vývoj, testovanie a optimalizáciu aplikácii na EuroHPC Pre-exascale a Petascale systémoch ešte pred podaním žiadosti o Extreme Scale alebo Regular Access. Výzva EuroHPC Development je určená pre projekty zamerané na vývoj a optimalizáciu kódu a algoritmov a na vývoj aplikačných metód AI.
Inno4scale: Inovatívne algoritmy pre aplikácie na európskych Exascale superpočítačoch 3 aug - Inno4scale je európska iniciatíva, ktorá vznikla na podporu vývoja inovatívnych algoritmov pre exascale superpočítače, aby bolo možné naplno využiť ich efektívne využitie. V súčasnosti existujúce kódy pre vysokovýkonné výpočty nebudú v budúcnosti schopné efektívne fungovať na budúcich exascale systémoch . Projekt preto identifikuje a podporí vývoj aplikácií, ktoré majú potenciál naplno využiť nové pripravované EuroHPC exascale systémy.
devana Devana: Výzva na podávanie projektov pre testovanie a benchmarking 19 júl - Výpočtové stredisko SAV a Národné superpočítačové centrum otvárujú prvú Výzvu na podávanie projektov pre testovanie a benchmarking. Výzva je kontinuálne otvorená, projekt je možné podať kedykoľvek v priebehu roka a to výhradne prostredníctvom používateľského portálu register.nscc.sk. Prístup pre testovanie a benchmarking slúži predovšetkým na získanie dát o výkonnostných parametroch aplikácií, paralelizácii, škálovaní a požiadavkách na veľkosť dátového úložiska pre nasledovné podanie žiadosti o štandardný prístup. Môže však tiež slúžiť pre menej časovo a výpočtovo náročné projekty.