Správy – archív

 Kick-off meeting: Superheroes 4 Science vol.2 4 dec - V dňoch 28.-30. novembra 2023 v Bratislave sa uskutočnilo úvodne stretnutie k druhej fáze projektu Superheroes 4 Science (S4S). Projekt predstaví mladej generácii fascinujúci svet vysoko výkonného počítania a zameria sa na vytvorenie interaktívnych vzdelávacích materiálov na také témy, ako sú superpočítače, umelá inteligencia a kvantové počítanie.
 EuroHPC user day v Bruseli 1 dec - Pozývame vás na Deň používateľov EuroHPC, ktorý sa uskutoční 11. decembra 2023 v Bruseli v čase od 9:00 do 18:00 hod. Podujatie spojí používateľov EuroHPC a poskytne im príležitosť dozvedieť sa viac o rôznych témach a možnostiach, ktoré ponúka EuroHPC JU.
EuroCC Supercomputing Accelerator webinar: Explainable AI 30 nov - Slovenské kompetenčné centrum pre vysokovýkonné počítanie sa pripojilo k EuroCC Supercomputing Accelerator. Supercomputing accelerator je one-stop shop pre adopciu superpočítačov v podnikaní. Pozývame vás na webinár na tému: Vysvetliteľná #AI
Spolupráca NCC a CoE: BioExcel workshop on GROMACS and HADDOCK 24 okt - V dňoch 18. a 19. októbra 2023 sa v Bratislave konal workshop zameraný na prácu so softvérovými nástrojmi GROMACS a HADDOCK. Workshop bol výsledkom spolupráce kompetenčných centier na Slovensku, v Rakúsku, Českej republike a Maďarsku s centrom excelentnosti BioExcel. Tím BioExcel CoE vyvíja obe aplikácie a tak mohli skúsení lektori nielen ukázať bežné simulácie a modelovanie, ale aj odpovedať na špecifické otázky účastníkov.
Až 43% kybernetických útokov je zameraných  na malé a stredné podniky 23 okt - V minulom roku až 40 % malých podnikov oznámilo stratu údajov v dôsledku kybernetického útoku, čo spôsobilo ich značné narušenie fungovania, finančné straty, poškodenie dobrého mena a odliv zákazníkov z dôvodu obáv o bezpečnosť a ochranu ich osobných dát.
Devana: Výzva na podávanie projektov pre štandardný prístup k HPC 1/23 5 okt - Výpočtové stredisko SAV a Národné superpočítačové centrum otvárujú prvú Výzvu na podávanie projektov pre štandardný prístup k HPC. Projekty je možné podávať kontinuálne, pričom počas roka sú štandardne 3 termíny uzávierky, po ktorej sa uskutoční hodnotenie dovtedy podaných žiadostí. O prístup je možné požiadať výhradne prostredníctvom používateľského portálu register.nscc.sk.
Qubit Conference® Košice prináša TOP CYBER novinky roka 2023 5 okt - Vo svete kybernetickej bezpečnosti je nevyhnutné udržať si náskok. To je dôvod, prečo profesionáli v oblasti kybernetickej bezpečnosti, nadšenci a experti tentokrát zo Slovenska a Česka už netrpezlivo očakávajú Qubit Conference®, ktorá sa uskutoční 8.-9. novembra v Košiciach.
Využite slovenský superpočítač Devana a HPC služby zdarma! 26 sep - Táto výzva mieri na malých a stredných podnikateľov, ktorí potrebujú niečo viac ako bežnú výpočtovú techniku pre realizáciu či už výskumných projektov alebo bežných úloh v bežnej prevádzke a procesoch spoločnosti. Výpočtové stredisko SAV a Národné superpočítačové centrum ponúkajú práve teraz bezplatný prístup k slovenskému superpočítaču Devana.
HACKERI ÚTOČIA NA MALÉ A STREDNÉ PODNIKY 27 aug - Malé a stredné podniky, ktoré nevykročia do kybernetickej éry, budú mať konkurenčnú nevýhodu oproti tým, ktoré tak urobia. Takýto krok do modernej a inovatívnej budúcnosti má však aj svoje úskalia. Ako teda ochrániť svoje podnikanie v digitálnom svete a ako zabezpečiť jeho kontinuitu?
Qubit Conference® Košice 2023 2 aug - Po úspešnom minuloročnom podujatí sa už teraz môžete tešiť na konferenciu Qubit Košice 2023.