Kategórie
Calls-Finished

H2020-JTI-EUROHPC-2020-03 – ODBORNÁ PRÍPRAVA A VZDELÁVANIE V HPC

Hlavným cieľom tejto výzvy je vývoj a implementácia pilotných programov pan-európskeho magisterského programu pre vysoko výkonné výpočty (HPC). Pridanou hodnotou celoeurópskeho vzdelávacieho programu zameraného na akademickú excelentnosť je, že ponúka študentom vynikajúcu perspektívu kariéry v medzinárodných spoločnostiach a výskumných ústavoch

H2020-JTI-EUROHPC-2020-03 – ODBORNÁ PRÍPRAVA A VZDELÁVANIE V HPC

Hlavným cieľom tejto výzvy je vývoj a implementácia pilotných programov pan-európskeho magisterského programu pre vysoko výkonné výpočty (HPC). Pridanou hodnotou celoeurópskeho vzdelávacieho programu zameraného na akademickú excelentnosť je, že ponúka študentom vynikajúcu perspektívu kariéry v medzinárodných spoločnostiach a výskumných ústavoch.

Projekt by mal obsahovať podrobný opis pilotného magisterského programu pre HPC a priemyselné aplikácie v HPC s celoeurópskym dosahom. Program podporený v rámci projektu by sa mal realizovať pre viac ako 50 študentov a zamerať sa na rozvoj pokročilých zručností s cieľom rozšíriť vedecké a priemyselné využitie aplikácií HPC. Pilotný program by mali absolvovať dve skupiny študentov.

Projekty musia navrhovanými aktivitami napĺňať tieto ciele:

Vzdelávanie študentov schopných prispieť v oblastiach ako je dizajn, nasadenie, prevádzka a / alebo použitie súčasnej a budúcej generácie HPC a technológií súvisiacich s HPC v Európe.Vzdelávanie odborníkov zručných v riadení nasadenia a migrácie HPC riešení v priemysle a akademickej sfére v rôznych strategických doménach, prepojení činností HPC v priemysle a akademickej sfére a iné.

Požiadavky na konzorcium:

Konzorcium by malo preukázať kombináciu excelentnosti vo vzdelávaní, výskume a v technológiách a aplikáciách HPC s pevnými väzbami na dodávateľský a užívateľský HPC priemysel v Európe. Zúčastnené inštitúcie by navyše mali demonštrovať doplňujúce sa a dobre odôvodnené úlohy v rámci programu a tiež vynikajúce výsledkamy v príslušnej oblasti. Konzorcium by malo podporovať inkluzívnosť v Európe a pomáhať pri vytváraní rovnakých podmienok v celej Európe, najmä pre tie krajiny, ktoré v súčasnosti rozvíjajú svoju infraštruktúru a HPC ekosystém.

Oprávnené typy inštitúcií v konzorciu:

  • Vysokoškolské inštitúcie, ktoré sú schopné vypracovať učebné osnovy zodpovedajúce 120 kreditom ECTS a udeliť magisterský diplom (koordinátor a hlavní partneri),
  • Superpočítačové centrá,
  • Výskumné inštitúcie zamerané na HPC,
  • Ostatné subjekty oprávnené na účasť na H2020, vrátane súkromných a ziskových spoločností, sú oprávnené zúčastniť sa na akcii vo výnimočných a opodstatnených prípadoch.

Výzva by mala byť otvorená v roku 2021 s celkovým orientačným rozpočtom 7 M €. Miera financovania v prípade grantov udelených EuroHPC-JU bude 100% oprávnených nákladov.

Aktuálne výzvy EuroHPC-JU nájdete TU.