Kategórie
Všeobecné

Workshop & hackathon: Exascale women on stage!

V dňoch 12. – 14. apríla na pôde Humboldtovej univerzity  v Berlíne bude prebiehať workshop a hackathon Exascale women on stage! Podujatie organizujú ženy a je určené pre ženy, aby sa dozvedeli o vzájomnom výskume a budovali profesionálne siete. Podujatie je otvorené pre všetky vedkyne na všetkých profesionálnych úrovniach – vrátane magisteriek, doktorandiek, postdoktorandiek a profesoriek – pracujúcich na vývoji metód a kódov, ktoré prinesú teóriu elektrónovej štruktúry do exascale.

Workshop & hackathon: Exascale women on stage!

V dňoch 12. – 14. júna na pôde Humboldtovej univerzity  v Berlíne bude prebiehať workshop a hackathon Exascale women on stage! Podujatie organizujú ženy a je určené pre ženy, aby sa dozvedeli o vzájomnom výskume a budovali profesionálne siete. Podujatie je otvorené pre všetky vedkyne na všetkých profesionálnych úrovniach – vrátane magisteriek, doktorandiek, postdoktorandiek a profesoriek – pracujúcich na vývoji metód a kódov, ktoré prinesú teóriu elektrónovej štruktúry do exascale. Workshop organizuje NOMAD CoE.

Organizátori podujatia určili dva ciele:

  • Diskusia vedkýň o ich výskume a zdieľanie skúsenosti.
  • Zhromaždenie nápadov a vypracovanie spoločnej stratégie, ako prilákať viac nových kolegýň do tejto oblasti. Tento cieľ budú realizovať prostredníctvom hackathonu.

Viac informácií.

Devana: Výzva na podávanie projektov pre štandardný prístup k HPC 2/24 3 máj - Výpočtové stredisko SAV a Národné superpočítačové centrum otvárujú prvú tohtoročnú Výzvu na podávanie projektov pre štandardný prístup k HPC 2/24. Projekty je možné podávať kontinuálne, pričom počas roka sú štandardne 3 termíny uzávierky, po ktorej sa uskutoční hodnotenie dovtedy podaných žiadostí. O prístup je možné požiadať výhradne prostredníctvom používateľského portálu register.nscc.sk.
EuroCC 2 & CoEs & CASTIEL 2 Intermediate Conference na Slovensku 26 apr - V malebnom prostredí Vysokých Tatier sa členovia Európskych národných kompetenčných centier a Centier excelentnosti stretli počas EuroCC 2 & CoEs & CASTIEL 2 Intermediate Conference, aby diskutovali o vývoji v projekte a ukázali doteraz dosiahnutý pokrok.
Nová spolupráca a komplexnejšia ponuka pre slovenské firmy 24 apr - V Národnom kompetenčnom centre pre HPC sa tešíme z nášeho nového partnerstva s Inovačným centrom INOVIA v Žiline. Toto spojenie predstavuje významný míľnik v misii NCC pre HPC propagovať a podporovať adopciu vysokovýkonných výpočtových technológií naprieč slovenskými regiónmi a hospodárskymi sektormi. Využitie takýchto pokročilých digitálnych technológií je vo svete čoraz bežnejšie, napríklad pri pokročilých numerických simuláciách, spracovaní veľkých objemov dát a tiež pri vývoji modelov umelej inteligencie.