Kategórie
Všeobecné

Európske centrum digitálnych inovácií: HOPERO

Slovak AI European Digital Innovation Hub je celonárodný ekosystém s jasným zameraním na umelú inteligenciu cieľom ktorého je podporiť digitálnu transformáciu slovenských firiem v európskom inovačnom priestore. Jedným z cieľov Hopero je upgradovať spoločnosti a ich ľudí pre digitálnu éru posilňovaním a rozširovaním komunity inovátorov, zdieľaním vedomostí, zlepšovaním prístupu k finančným prostriedkom a zavádzaním umelej inteligencie.

Európske centrum digitálnych inovácií: HOPERO

Slovak AI European Digital Innovation Hub je celonárodný ekosystém s jasným zameraním na umelú inteligenciu cieľom ktorého je podporiť digitálnu transformáciu slovenských firiem v európskom inovačnom priestore. Jedným z cieľov Hopero je upgradovať spoločnosti a pripraviť ich zamestnancov pre digitálnu éru posilňovaním a rozširovaním komunity inovátorov, zdieľaním vedomostí, zlepšovaním prístupu k finančným prostriedkom a zavádzaním umelej inteligencie.

Hopero sa venuje trom hlavným oblastiam:

  • Podpora digitálnych technológií súvisiacich s umelou inteligenciou.
  • Podpora MSP v prístupe k súkromnému financovaniu a financovaniu zo zdrojov EÚ.
  • Rozvoj digitálneho inovačného ekosystému na Slovensku.

Hopero vám pomôže implementovať digitálnu transformáciu a naučí vás hľadať finančné prostriedky na vaše projekty.

Hopero konzorcium:

Viac informácií o Hopero a ich službách nájdete TU.

Devana: Výzva na podávanie projektov pre štandardný prístup k HPC 2/24 3 máj - Výpočtové stredisko SAV a Národné superpočítačové centrum otvárujú prvú tohtoročnú Výzvu na podávanie projektov pre štandardný prístup k HPC 2/24. Projekty je možné podávať kontinuálne, pričom počas roka sú štandardne 3 termíny uzávierky, po ktorej sa uskutoční hodnotenie dovtedy podaných žiadostí. O prístup je možné požiadať výhradne prostredníctvom používateľského portálu register.nscc.sk.
EuroCC 2 & CoEs & CASTIEL 2 Intermediate Conference na Slovensku 26 apr - V malebnom prostredí Vysokých Tatier sa členovia Európskych národných kompetenčných centier a Centier excelentnosti stretli počas EuroCC 2 & CoEs & CASTIEL 2 Intermediate Conference, aby diskutovali o vývoji v projekte a ukázali doteraz dosiahnutý pokrok.
Nová spolupráca a komplexnejšia ponuka pre slovenské firmy 24 apr - V Národnom kompetenčnom centre pre HPC sa tešíme z nášeho nového partnerstva s Inovačným centrom INOVIA v Žiline. Toto spojenie predstavuje významný míľnik v misii NCC pre HPC propagovať a podporovať adopciu vysokovýkonných výpočtových technológií naprieč slovenskými regiónmi a hospodárskymi sektormi. Využitie takýchto pokročilých digitálnych technológií je vo svete čoraz bežnejšie, napríklad pri pokročilých numerických simuláciách, spracovaní veľkých objemov dát a tiež pri vývoji modelov umelej inteligencie.