Kategórie
Všeobecné

Pracovná skupina národných kompetenčných centier v strednej Európe

Zástupcovia národných kompetenčných centier pre HPC zo stredoeurópskeho regiónu sa 12. júna stretli na prvom stretnutí stredoeurópskej pracovnej skupiny NCC. Podujatie zorganizovali NCC Slovinsko a NCC Austria v slovinskom Maribore, účasť bola možná aj online.

Pracovná skupina národných kompetenčných centier v strednej Európe

Zástupcovia národných kompetenčných centier pre HPC zo stredoeurópskeho regiónu sa 12. júna stretli na prvom stretnutí stredoeurópskej pracovnej skupiny NCC. Podujatie zorganizovali NCC Slovinsko a NCC Rakúsko v slovinskom Maribore, účasť bola možná aj online.

Na programe dňa boli 3 sekcie, ktoré sa týkali interakcie s priemyslom, vzdelávania a komunikácie. Účastníci pracovali v malých skupinách, diskutovali o konkrétnych bodoch a vymieňali si osvedčené postupy v rámci jednotlivých tém, ako sú stratégie onboardingu MSP, portfólio služieb a ako riešiť špecifické otázky štátnej pomoci, ako aj pravidlá spolupráce so súkromnými spoločnosťami.

Diskutovalo sa o formátoch školiacich podujatí s ohľadom na postpandemické trendy; boli vyzdvihnuté skúsenosti so spoluprácou medzi NCC a centrami excelentnosti a zdieľali sa aj rôzne stratégie prilákania účastníkov MSP na odborné kurzy.

Komunikačná sekcia bola zameraná na propagáciu a komunikačné kanály, budovanie publika pre rôzne témy a organizáciu tematicky zameraných webinárov. V každej sekcii sa diskutovalo aj o príležitostiach a ponukách na spoluprácu.

Podujatie bolo skvelou príležitosťou na zoznámenie sa s kolegami zo susedných NCC, neformálny networking, podporu spolupráce a nájdenie novej inšpirácie. Veľká vďaka organizátorom a tešíme sa na ďalšie stretnutie tohto formátu!

Devana: Výzva na podávanie projektov pre štandardný prístup k HPC 3/24 26 aug - Výpočtové stredisko SAV a Národné superpočítačové centrum otvarujú druhú tohtoročnú Výzvu na podávanie projektov pre štandardný prístup k HPC 3/24. Projekty je možné podávať kontinuálne, pričom počas roka sú štandardne 3 termíny uzávierky, po ktorej sa uskutoční hodnotenie dovtedy podaných žiadostí. O prístup je možné požiadať výhradne prostredníctvom používateľského portálu register.nscc.sk.
Pozvánka na Qubit Conference® Slovakia 2024: Nezmeškajte jedinečnú príležitosť zúčastniť sa vrcholného podujatia v oblasti kybernetickej bezpečnosti 20 aug - Qubit Conference® Slovakia 2024 sa blíži a s radosťou vás pozývame na toto prestížne podujatie, ktoré sa uskutoční 13. a 14. novembra 2024 v nádhernom prostredí Kongres & Wellness Hotela Chopok v Jasnej. Ide o jedinečnú príležitosť pre profesionálov z rôznych priemyselných odvetví, aby sa stretli, zdieľali svoje skúsenosti a získali najnovšie poznatky v oblasti kybernetickej bezpečnosti.
Nový Ambasádor pre HPC: IT Valley Košice 14 aug - Národné kompetenčné centrum pre vysokovýkonné počítanie (HPC) nadviazalo nové strategické partnerstvo s IT Valley Košice v rámci programu HPC Ambassador. Táto spolupráca má za cieľ posilniť technologické inovácie a rozvoj na východnom Slovensku, čím prispeje k rastu inovačného ekosystému v celej krajine.